Tuesday, January 13, 2009 By: JMimie

Salam Perkenalan..

Satu permulaan. Untuk beberapa sebab aku ingin memulakannya di sini. Tidak ada apa-apa, cuma diriku sendiri. Antara beberapa kata-kata dan sesuatu yang kusimpan dibenakku, tidak semuanya terungkai. Sekali lagi kukatakan, ini sekadar permulaan. Permulaan kepada sesuatu yang tidak dapat kujangkakan apa-apa.

16 comments:

SURUPU said...

Satu permulaan yang baik. Di sinilah pencarian dan perkongsian ilmu berlaku. Semoga terus ceria dan senyum selalu bersama rangkaian bloger.

SURUPU said...

semoga ceria selalu dalam rangkaian bloger dunia

Little Mike said...

Selamat berblog... jadikan blog ini sebagai wadah utk memangkin semua rasa suka dan duka..

senyum selalu :)

tompinai said...

kata2 itu sebenarnya tidak mempunyai makna untuk menjelaskan perasaan melainkan hati mengiakannya...

tompinai said...

Untuk jmimimabin...
ingatlah orang yang terlalu cepat berputus asa adalah orang yang putus harapan seumpama dia telah menyediakan dirinya untuk mati sebelum mati..jadi kuatkan diri dan jangan sekali-kali mengalah,u never walk alone....

Dr. Nellson Maisin said...

Welcome to the club my dear sister. It's good to see you own personal blog around. People out there are just too eager to see the expression of ourselves through our writings. Let our other blog play its own role. Looking forward for your next entry. God bless you.

Umar al-Longobi said...

Mimie,

rasanya sy tidak perlu bagi Mimie suntikan semangat. Sebabnya, sedari dulu sy tau Mimie seorang yg kuat, tabah dan mempunyai daya juang yg tinggi! Bah... potoruso nopo kie Mimie, ok bah kalau kau... hehe

Carl S. Adun said...

Sia pun bru buat blog Jan 1st 2009 yg lalu.Ba..tunjuk-tunjuk la sia kio..sia tingu kwn2 lain semua layout & content diurg fantastik...

JMimie said...

Surupu & Little Mike,

Terima kasih di atas sapaan mesra anda utk sy memulakan langkah di alam blog maya...anda membuatkan saya semakin teruja utk terus memblog...LM,saya budak baru belajar..kalau salah tulung2 la ajarkan ya (canggih gima blog ko)..hehe..

Tompinai,

Tq d atas kata2 baik kamu. u r absolutely right! WE WILL NEVER WALK ALONE..friends like u, family and most of all our God are always by our side to brigthen our days..GBU & family :-)

Dr Nellson Maisin @ beloved pinsan,

u really made me feel welcomed and 'at home' here..thanks brother! together we strive for the best..

Umar al-longobi,

Hi injoy..thanks for the amazing comment! sbgai manusia biasa, sy pun mcm org lain jga...byk kelemahan dan terlalu lemah sebenarnya jika bukan krn kuasa yg Maha Besar. Yg kuat dan tabah itu bukan saya tapi Dia yang Maha Esa..=)

Carl S. Adun,

Salam perkenalan di dunia blog:-) sama2lah kita betulung2 kio..sy pun bila tingu laman bloggers lain..fuyoo..terasa diri terlalu kecil dan klu dpt sikit tempias2 ke'fantastik'an drg pun, sy da bersyukur..hehe

Lebon Botong said...

Kada kosusa bo..Jmimie Tokou e Tokou iti ... mangai nopo tuliso tongo nopo. Salam piramutan tongo pinsan2

Lebon Botong said...

salam ... piramutan

JMimie Mabin said...

sdr.Lebon Botong @ kamaman,

salam piromutan nogi..monong kamaman okoi di Ison dikau bala'ai. Miobpene'e ih tama nu om ih todu dagai..banar ino boros nu, intangan ku iti tongo bloggers siti nga mimang ko tokou e tokou misasaudara..bah, misusuang kembagu siti bo nga aso ih to totongo siti diti..mumbal umbal nogi balajar.hehe

MariPajak... said...

Terima kasih kerana sudi menjenguk Laman Blog kami maripajak.blogspot.com, harap2 dapatlah kiranya tuan membantu promosikan blog kami yang sedang merangka ini,sentiasa berhubung, tk.

MARUDU BLOGGERS said...

ringkason ku e' : "langkah pertama itu sejarah. seribu langkah itu kejayaan".

SAM (suara anak marudu) telah BERJAYA direalisasikan. Kuncinya? Berani/sanggup MELANGKAH langkahan pertama.

Percaya atau tidak? - bila dah biasa melangkah, susah untuk memberhentikan langkah.

* SANGURU

JMimie Mabin said...

MariPajak,

TQ jga d atas kunjungan balas ke laman blog sy...ya, we'll keep in touch.

SANGURU,

TK krn sudi melihat2 blog sy yg nda seberapa ini..."bila dah biasa melangkah, susah utk mberhentikan langkah"..sy hrp sy pun akn jadi org yg mcm ini. semoga SAM terus gemilang, cemerlang dan terbilang d mata Sabah, Malaysia & dunia (hopefully)!

NONG said...

Satu langkah permulaan adalah perintis kepada langkah banyak kemudian...

Tahniah..

Footer