Wednesday, January 28, 2009 By: JMimie

January - our month of the year!

(Sis Uku, Sis Nanang & the skinny me..hehe)

We are women of January (Illie…applicable ka sama kami itu ciri2 peribadi org bulan January dlm blog ko tu ah? Hehe..).

It was a very sweet and memorable day for the three of us because for the first time since we were born – without any prior planning – we managed to celebrate our birthdays together on the 26th of January (mine actually on the 11th of Jan but since I’m younger than them so kena ikut durang punya timing la utk kumpul2 mcm ni..but no problem with that because having them around and sharing the moment together is what matters most to me.)


The chocolate cake…yeah..saya tau kamurang nampak kici butul tu..hehe..ya, memang kecil dan tidak ‘padan2’ untuk sambutan harijadi bagi 3 orang. Itulah last minute punya pasal, sekali pigi bakery shop..kehabisan kek sudah. Yang ada dan sesuai dengan citarasa, tinggal itu saja satu-satunya. Mau tidak mau, dalam keadaan rushing terpaksa ambil itu saja…asal ada lagi la..pangadat po bilang my lovely sister. Hahaha..

(Mama with her birthday girls..we love u mum!)
My dearest sisters, HAPPY BIRTHDAY! We may not be able to get together everyday but I know our loving thoughts and prayers for each other are with us in our hearts every moment and everyday, and that really makes us closer than anything. I love you my darling sisters! May God bless us.

8 comments:

NONG said...

Salam Mimie..
terharu oku mogintong diti gambar dikoo..Adik beradik perempuan yang cukup tegar ikatannya..
Adik beradik perempuan mengajar kita erti kelembutan manakala adik beradik lelaki lebih banyak mengajar kekuatan..Tumimung at romou ku Mimie...
Saya tahu ko faham apa maksud saya.
TAHNIAH kerana terus TABAH dan KUAT melayari kehidupan.

"JIKA KITA TERUS MENYERAH KEPADA TAKDIR, BAGAIMANA KITA AKAN MENGHARGAI KEHIDUPAN?"

Little Mike said...

Happy birthday utk kakak mimie.. sampaikan salam saya untuk dia dan suami... semoga semuanya baik2 sahaja...

Wah! gambar ini mmg sangat menarik. Satu perkumpulan keluarga yang menunjukkan semangat silaturahim... Semoga Tuhan terus memberkati keluarga ini...

senyum2 la selalu..

JMimie Mabin said...

Nong,

TQ di atas kata2 yg sangat baik. Ya, sya faham maksud ko. Kita semua akan terus TABAH BERTAHAN walau apapun dugaan yg melanda. Segala kekuatan itu datang dariNya dan Dialah sumber segala-galanya.

**sya harap & bdoa yg ko pun suda sembuh dari sakit yg dtg myerang semlm. sya terbaca di ruangan chatbox SAM yg dkirim oleh suami ko. God bless U.

LM,

Salammu sudah disampaikan dan disambut dgn hati yg sangat berterima kasih oleh kakak sya. sbnrnya 2 org kakak sya bah tu yg sama hari lahir (26/1). Tapi sya pun ikut celebrate jga la sbb lahir bln jan jga kan..hehe.
THANKS FOR EVERYTHING!

Umar al-Longobi said...

happy birthday utk ketiga-tiga srikandi nolotan yg ehem... ehem, cute2 belaka. hehe.. moga panjang umur, murah rezeki dan berjaya dalam kehidupan di sini dan di sana. teruskan perjuangan!

ILLIE said...

JANUARI
-bercita-cita tinggi dan orangnya serius
-suka mendidik dan dididik
-sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
-rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan
-suka smart, kemas dan teratur

-bersifat sensitif , berfikiran mendalam
-pandai mengambil hati org lain
-pendiam kecuali telah dirangsang
-agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi
-mudah mendisiplinkan diri sendiri
-badannya sihat tetapi mudah diserang selsema
-bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya
-cukup sayang pd kanak-kanak
-suka duduk rumah
-setia pada segala-galanya
-perlu belajar kemahiran sosial
-cukup cemburu yg sangat tinggi


NOTE: mimie..punya lama sia inda dangar kabar tu sumandak sanaaaa tangah2..hahahaha..sampaikan "HAPPY BIRTHDAY" untuk 2 sis ko..

Dr. Nellson Maisin said...

Blessed B'day to the 3 of u. seronok tengok gambar2 cam ni. banyak kenangan dan harapan yang bermain d fikiran.

Entah bila baru kita dpt kumpul ramai2 as 1 biiigg family ni. Ada yang even first cousin pun yang lain saya tidak kenal sudah. ramai gima adik beradik sebelah mama kami ni. C nong ni pun sukur po tejumpa dlm blog.

nota: mimie & nong, maybe someday kita boleh aturkan pertemuan spt itu. GB us.

JMimie Mabin said...

Thanks Umar & Illie!

Ison, bgus cadangan ko tu..bah, bila lagi? kan nong..:)

Kilau_Podos said...

sepa tu sumandak berbaju hitam cantik dan menawan sya kirim salam sama dia k, masih ada kosongkah tu?, saya masih ada 3 kouta tau nie harap2 ada nasib dpt menambah lagi -:)

Footer