Thursday, June 18, 2009 By: JMimie

PART 7 - An Epilogue: A Big "THANK YOU" To Everyone

Salam ceria buat sahabat2ku di alam maya. Setinggi-tinggi penghargaan buat kalian semua kerana telah setia menemani saya menyusuri jejak pahit manis liku2 perjuangan hidup saya selama ini. Masih banyak sebenarnya yang belum saya ceritakan di sini tetapi cukuplah catatan sinopsis hidup saya berakhir sampai di sini dulu. Kalau berpeluang dan ada mood serta rezeki yang baik nanti saya akan ceritakan semuanya dalam satu siri novel yang lengkap. Sebenarnya sudah ada satu novel yang siap dan dalam proses penerbitan oleh DBP tapi saya masih belum berpuas hati dengan hasil karya saya itu kerana saya menulisnya dalam keadaan yang sangat tergesa-gesa dan banyak unsur2 fiksyen yang tidak menggambarkan kejadian yang sebenar. Lagipula, bahasa yang saya gunakan pun rojak sana sini....60% BM, 40% English...hehehe. Nantilah, kalau diizinkan olehNya, saya akan cuba menghasilkan karya yang lebih baik.

Semoga segala kisah yang sudah saya kongsikan di sini dapat memberi manfaat dan suntikan semangat baru kepada kita semua untuk meneruskan langkah yang seterusnya ke arah hidup yang lebih bermakna, cemerlang, gemilang and terbilang dunia dan akhirat!

Sekali lagi terima kasih tidak terhingga di atas sokongan dan komen2 baik kalian yang sungguh menghiburkan hati, mendorong, dan menguatkan saya hingga membolehkan catatan PART 1 to PART 6 dapat dikongsikan dengan jayanya.

Special gratitude for comentators:

Bro Ison, Nong, Umar, Illie, Uku(one moment), bro Mogoron, Sanguru, Uncle Nazri al-dusuni, Surinit, Miracle, David, Elly, Senjaliza, Tompinai, Uncle Kanil, Arya KK, Floyd KK, Puteri Hamidah and anonymous(?)

Sheera - thank you for delivering ur meaningful comment through the phone
Dawn dearie - You are an angel! Thank you for being available and faithful to accompany me to the hospital some time back. God bless you dear.

Last but not least, thank you Mick(LM) for being my best friend, for brightening my world with your thoughtfulness, for your smile and laughter that bring me sunshine and happiness. It's a love that I want to keep forever.

I thank God for you my friends....thank you....thank you and thank you. God bless you all.

22 comments:

Umar al-Longobi said...

secara jujurnya, sy banyak belajar drp artikel2 yg mimie kongsikan. ilmu2 yg dicurahkan, rasanya tidak terdapat di dalam mana-mana buku teks. semua itu terukir dgn indah di dlm khazanah Really Living. teruskan berkarya sdri NOVELIS, hehe..

p/s: kalau sudah publish tu novel jgn lupa kasi tau. sy pun peminat novel juga, hehe. all the best!

ILLIE said...

sia pun gembira juga tingu ko happy bah mimie biarpun hanya di alam maya.selagi termampu..kami akan pastikan hari2 ko dalam keadaan riang dan gembira.

bah kalu tu novel ko suda dalam pasaran,booking 1 untuk sia yg ada tandatangan.

opppsss..yoku balaai ot minomulasung diti komen..

ILLIE said...

aikkkk??? nar dikau umar..alangkas ko balaai mantad dogon tu it didiri..aso poh tulun intatangai balaai nga malantak at ngaran nu id sawat..andang ko alangkas ko moningurup..hahahaha

JMimie said...

Hahaha Illie..nosoguluanan ko di Umar bo...amu kukuoyon 8 minutes late ka dit urang putih...kada kosusa takan tekaw i dino buuk dino ong kalabus no dat DBP...gerenti ada tandatangan punya..hehe

my friend Umar,
Terima kasih di atas penghargaan yg jujur. Sebagai sahabat dan saudara, engkau selalu "dekat" di hatiku...hehe..kada kow rumasang ki tu mimang2 nga oleed okoi no di umar miambabaya diti..koni oi umar? bah, nanti akan diumumkan jga kalau novel suda keluar di pasaran. sabar bo peminat...haha

Umar al-Longobi said...

haha.. kakatuk ma iiikau nopo ot pemenang illie. banar ino mimie. nga jan lupa kasi masuk nama sia di novel kau. watak sampingan pun, boooolehlah. haha.. bagus, teruskan!

Little Mike (LM) said...
This comment has been removed by the author.
Little Mike (LM) said...

novelis... satu permulaan yang sangat baik.

Saling sokong menyokomg la kita antara satu sama lain dan teruskan semangat setiakawan dan silaturahim yang sedia ada. Kuatkan semangat dan sentiasa ceria-ceria. Terima kasih atas penghargaan ikhlas.

p/s: umar, bermadu la kita ni kali... haha.

NONG said...

Aik? Kumoos ko LM oi? hehehe.
yoku tu rogon dot novel nah kumaang mantad beti mimie. Yoku nga waro no novel nga amu po noprint..hahaha.

Apa pun, saya tidak sabar sudah mau baca novel ko mimie..

JMimie said...

LM,
Kumoos ko oi ka bo di Nong...hehe. Memang benar sokongan dan semangat setiakawan itu sangat besar maknanya dan memberi impak yg kekadang tidak terjangka luarbiasanya dalam sesuatu perjuangan. Teruslah berjalan bersamaku hingga ke akhirnya...amen.

Nong,
katuk bo ong rogon dot novel no...kendorosi ino ki...hehe..bah, print no ino novel nu talalangkas..takan oku ki. Sambayangan oku no mogot po ong opongo ku talalangkas ilo novel ku. aku tobo banar kelo yoku monulis 'gaya sastera' diti, ilo no sabap amu milo pongoyon ilo novelku. kumulut tutokku tu ogumu banar migagaul ot bahasa sid pongitungan. Awasi ko ika tu alanji ino sastera nu tokito ku.

p/s semua nama2 kalian pasti akan dimasukkan dalam novel...kalau pun bukan watak utama, sampingan po ka di umar...hahaha.

NONG said...

sera ma subai2 manganu dot sastera om alanji nogi gaya bahasa penulisan mimie..hehe.songinan no ot kunci dino, banyakkan membaca.
Moguru di LMike nono..Alanji gaya bahasa di LM.Tabik oku.

ison said...

Ades, aransak kow balaai misastra2 siti bo tiya dit nokoliyot oku toruai.

amu kowi kopimadu to dino LM. misusuwai ot kategori dikoo di umar dino. konioi mimie? hehe...

ngam mimie. teruskan perjuangan... ;)

nota: 'inipowns' ka bo dilo word verification ku biano. haha...

Umar al-Longobi said...

LM...

si mimie belum kasi abis ayat dia tu, haha.. sy tulung ko sambung ah ambaya.

"Sebagai sahabat dan saudara, engkau selalu "dekat" di hatiku. Tapi... si LM telah lama masuk dan bertakhta di hatiku..."

haha... jangan marah. salam ceria utk tuan rumah.

Uku One Moment said...

haha ada ada saja kamu ni nokeeraak oku..syok juga kalau jadi empunya badan kalau kana kasi kana kana ni tidak dapat tidur malam asyik tersenyum senyum.. pengalaman dulu-dulu

BeautifulSheera said...

Beautiful and wonderful person like you deserve the best. Thats y God sent all wonderful and thoughtful friends to help you go through your days with love and care.

We all love you and I cant wait to read your book nanti. Ba, sy mau yang kena sign ok..

Love,
BeautifulSheera

JMimie said...

Thanks Sheera...God is good all the time. He gives me the perfect gift of friends like YOU and the rest because He knows my needs the best.

Keep anticipating the release of my book..hehe...will surely send u one, sealed with my signature of cos..chewah..mcm glamer pula...wakakaka

Ison,
awasi tu nokoguli kono diri...kalangad i ong oleed no aso ko sino..hehe...

ilo no belo...kumoos dati i LM dilo tu milom kopimadu okoi di umar ka dogima...kadtuwadai i teno LM...hahaha

Umar,
No comment...hehe..indadai po daton nunu simbar di LM..

Uku,
mingaam no nakalaga ko siti...mangaramai mongirak bo...kadang2 mimang siuk juga bah kena usik2 ni kan..haha

cheersss everyone!

Surinit said...

ai na... nalambat oku biano manaak komen sitid sulap nu. hehehe...

nunu ie nunu ino nga wowosion no siongo ko nopo ingkokoton om ogogomon. semoga terus tabah...

Little Mike (LM) said...

umar..
okon ko ikau kumoos gam ino... hehe salam ceria-ceria selalu. Zapin usik mengusik... melodinya pun asyik.

JMimie said...

Thanks Surinit...tetap kuat dan tabah itu sudah pasti..ikaw nga wowosion sinod pomogunan dot tulun. GBU.

SAY...opppss! Little Mike...haha...nda biasa panggil mcm ni...sounds weird pulak...usik-mengusik itu pemanis rasa, mengeratkan silaturahim sesama kita. Semoga persahabatan kita semua terus kekal utuh sampai bila2.

TERIMA KASIH SEMUA.

dawn said...

Mimie-- It's ok. I do love you and care for you. That's all I can do to help you. kastau kalau out sudah tu novel kio

Evandy said...

Mimie,

I would like to shares this bible sentence to you. I guess,there is a times where our self may be will feel down for a certain reason.
I started read it regularly since I was 17 teens.
we may be face different situations but I believe this words will recovery you whenever you are lack of confident.I didn't say you will...but in case, cause we don't know what gonna happen next.
PHILIPPIANS 4:13,
"I can do all things Through Christ who strengthens ME."

I may be can't visit you and I wish when I Back to K.M during my Sem Breaks soon...hope I can visit you together with my church member:)

Thanks God for make you STRONG and Sent a nice friends,family around you to accompany through the difficulties in ur life.Keep it UP mimie:)

At this moment, I see your picture(Small Picture).In my heart says.."Wahh,this is really bright Mimie":)I really mean it through your smiling,baby face(even will reach 30 by next year!!)-just joking:)....

I know its really hard to you and I am sure one day God will say,"Congratulation Mimie,you've done well".

Note:you touched me by your writing in this blog.Thank you...
its really useful!!!

I love you:)

JMimie said...

Dear Evandy...thank you so much for visiting me here and also for your wonderful encouragement. I hope I will have the chance to meet you face to face one day...God willing, pasti akan terjumpa juga...ngam la tu datang melawat di church kami...kita kenal2, tukar2 cerita dan saling menguatkan...sorry, lambat reply komen ko...lambat ba sa check ni entry2 terdahulu sya ni...anyway, I'm so happy to have you here.

God bless you my sweet friend, Evandy.

Anonymous said...

hi mimie,
sy x knal ko tp sy rasakn yg ko ni mengalami masalah kesihatan yg serius. sy yakin n pcaya bhw setiap penyakit pasti ada ubatnya dgn izin Allah. cuma mungkin blm terjumpa lg. dlm dunia yg serba mencabar ni memg byk perkara yg kita rasa 'impossible' tp jd 'possible'. so, jgn putus asa. klu kaedah sains agak sukar menyelewsaikannya, apa kata gunakn pla yg 'mistik'. ini usaha namanya mimie. sy tabik dgn semangat yg ko miliki. ko seorg yg tabah, sabar, 'far-sighted' & 'educated'.
sy hampir menitiskn airmata bila terbaca artikel dlm blog ko ni. tp sy tahan2 jg. apapn sy berdoa agar mimie akan sembuh seperti sediakala dgn izin Allah SWT dlm masa yg terdekat ini. kopitamanan.

Footer